Stal Vossenburg is in het bezit van het veiligheidscertificaat. Het veiligheidscertificaat garandeert de ‘klanten’ dat een accommodatie voldoet aan bepaalde basiseisen voor een veilige beoefening van de paardensport. Het certificaat stelt bijvoorbeeld eisen aan bouwtechnische aspecten van een accommodatie, zoals breedte van de in- en doorgangen en brandveiligheid. Een ander voorbeeld is bijvoorbeeld de verplichting van gediplomeerde  instructeurs en BHV-ers. De afgifte van het veiligheidscertificaat staat onder toezicht van Stichting Veilige Paardensport en komt tot stand na een deskundige en grondige keuring.

Buitenrijbaan:
We hebben een rijbak van 20 x 40 meter, de bodem is goed gedraineerd en de toplaag bestaat uit tapijtsnippers. De bak heeft goede verlichting dus ook ’s avonds (en in de winter vaak al ’s middags) is er goed in te rijden.

Longeerkraal:
Er is een omheinde, ronde longeerkraal met een diameter van 12 meter.

Paddock:
Er zijn 2 paddocks (wij noemen het losgooi bakken), deze zijn gedraineerd en hebben een zandbodem.

vaste beregening
De laatste jaren hadden we veel vaker droge perioden (klimaatverandering?). Het in-de-bak en uit-de-bak
sjouwen van buizen werd een ‘dingetje’, we hebben daarom voor een vaste beregening gekozen.
Tegenwoordig dus bij droge bodem een knop omzetten ipv buizen sjouwen.

Wasplaats:
Er is een wasplaats zo groot als de slang lang is. Je kunt de slang uitrollen naar de plaats waar je je paard hebt vaststaan.

Parkeren:
Auto’s kunnen zowel voor als achter op het terrein worden neergezet. Ook is er plaats voor uw trailer.

Weidegang:
Er zijn 2 kuddes, die van de box-paarden en die van de HIT-paarden. Voor de HIT-paarden hebben we een grote wei van +/- 1,5 hectare. Voor de box-paarden hebben we ook +/- 1,5 hectare maar die is in 2 weides verdeeld waarin ze afwisselend staan. De paarden worden er voor U ingezet en uitgehaald. Foto’s kunt U onder HIT-Actiefstalling en boxenstalling vinden.

Dekenhok:
Voor het ophangen van paardendekens hebben we een speciale ruimte met dekenrekken. Omdat de achterkant open is waait het hier altijd door en drogen de dekens. Ook staan hier de ‘stalfietsen’, wil je iemand meenemen op buitenrit en ben je met de auto/scooter dan kun je deze fietsen gebruiken.

Poetsplaatsen:
Aan de buiten-muur zitten ringen om je paard vast te zetten. Binnen in de ‘nieuwe’ stal zijn palen met ringen er aan en naast de HIT zijn 3 poetsplaatsen en 2 (meestal) lege boxen. Genoeg plaatsen om je paard vast te kunnen zetten buiten HIT of box.