Er is een Stichting opgericht om in Albrandswaard, dus ook bij ons in Het Buijtenland van Rhoon, veilige ruiterroutes te realiseren, Stichting ruiter- en menpaden Albrandswaard. Natuurlijk kun je hier in de polder al heerlijk buitenrijden maar op de dijken rijden ook auto’s (de berm is soms te droog of te nat) en op fietspaden worden ruiters gedoogd maar is het dus niet legaal. De stichting is in gesprek met verschillende instanties, zoals Gemeente, Staatsbosbeheer, de Coöperatie van Het Buijtenland van Rhoon en de Provincie Zuid-Holland. Hun doel: een gebied breed netwerk met ruiter- en menroutes te komen. En deze routes aan te laten sluiten op reeds bestaande of geplande ruiterroutes en netwerken buiten onze gemeentegrenzen.
We zijn er blij mee want buitenritten zullen dan nog mooier en veiliger worden.

Van de 1e weidegang maken we elk jaar een ‘evenement’. Het is altijd druk met stalmensen en aanhang. We hebben een tafel vol lekkere hapjes en drankjes en maken er een ‘paardendag’ van met om het jaar een stalgenootjes-groepsfoto in Vossenburgtenue.

Van de dag maken we ook een kort filmpje waarop het bedrijf, de ruime polder en de paarden mooi te zien zijn. Dit zijn de filmpjes van de afgelopen jaren:


Wilt U meer informatie?
stuur een mail naar vossenburg@caiway.net